Energiportalen
Portalen Interaktiv

El-radiatorer

Radiator från Viessmann 

Elvärmda radiatorer är lätta att installera och de ger dig en skön värme

Radiatorer behövs i de flesta hem och en elradiator är för det mesta billig att installera och lätt att sköta. Det finns två olika sorters elradiatorer att välja på, öppna och slutna. De slutna el-radiatorerna kallas även för oljefyllda radiatorer. De öppna elradiatorerna har fler ytor som kan bli varma och på det sättet så värmer de upp mer utav luften runt omkring, den varma luften stiger sedan uppåt och på det viset så får du en viss cirkulation utav inomhusluften. Öppna el-radiatorer kan också köpas med en inbyggd fläkt, den ger bättre spridning av värmen i rummet och ökar också luftcirkulationen. Värmer du upp ditt hem med exempelvis direktverkande el så är en el-radiator ett bra komplement. En nackdel som du skall tänka på, speciellt om du har små barn, är att el-element kan bli så pass varma att du kan bränna dig på ytan. Försök därför att hålla koll på dina elektriska radiatorer så att de inte blir för varma, skulle ditt elektriska element bli för varmt så kan det bränna damm, vilket i vissa fall kan förvärra eller framkalla astma, och även ge dig en torr inomhusmiljö.

Tar du hand om dina radiatorer på bästa sätt och kontrollerar temperatur och termostat regelbundet så kan du undvika att radiatorn bränner damm och då är ett elektriskt element ett bra komplement till din ordinarie uppvärmning. För att du skall kunna ta tillvara på energin på ett så effektiv sätt som möjligt så är det viktigt att du har bra termostater på dina radiatorer. Dessa känner av om det blir varmare i rummet på grund av att solen ligger på, om du eldar eller det vistas fler människor i rummet, då sänker automatiskt termostaten radiatorns effekt lika mycket som effekten från de yttre omständigheterna har ökat.

Titta gärna runt bland våra annonsörers hemsidor om du vill veta mer om el-radiatorer eller hitta en återförsäljare nära dig.

 

Besök vår utställning med radiatorer >> eller vårt fotogalleri med massor av inspiration.

Energiguiden - El-radiatorer

1. El-radiatorer

El-radiatorer är lätta att installera och med en bra termostat får du en skön värme.
Energiguiden - Oljefyllda radiatorer

2. Oljefyllda radiatorer

Väljer du att installera oljefyllda radiatorer med vegetabilisk olja får du skön värme på ett miljövänligt sätt.
Energiguiden - Vattenburna radiatorer

3. Vattenburna radiatorer

En vattenburen radiator går att kombinera med de flesta uppvärmningssystemen på dagens marknad.
Energiguiden - Ir-paneler

4. Ir-paneler

Värm upp materian i rummet med hjälp av infraröd strålning.
Energiguiden - Designradiatorer

5. Designradiatorer

En designad radiator är inte bara funktionell utan bidrar också till din inredning.
 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap